Nieuwe raamovereenkomst voor eindapparatuur

Nieuwe raamovereenkomst voor eindapparatuur

Radio’s of pagers aankopen zonder zelf een overheidsopdracht uit te schrijven? Dat kon je al. Het zal in de toekomst ook nog steeds kunnen, dankzij de nieuwe raamovereenkomst. Als gebruiker geniet je de vertrouwde voordelen, maar er zijn ook een aantal nieuwigheden.

Om de bestelling van eindapparatuur bij leveranciers te vereenvoudigen, biedt ASTRID sinds jaren aan haar gebruikers een raamovereenkomst aan. Omdat de vorige in juni 2024 afliep, stelden we een nieuwe op. Ook deze keer sluit ASTRID een overeenkomst met een aantal leveranciers voor verschillende categorieën van radio’s en pagers. Ze is geldig tot juli 2028.

De voordelen
Door toestellen en randapparatuur te bestellen via deze raamovereenkomst, win je als gebruiker heel wat tijd: je hoeft immers zelf geen overheidsopdracht uit te schrijven. Bovendien ben je zeker dat de toestellen aan alle technische en functionele vereisten voldoen. Onze specialisten deden voor jou al het voorbereidende werk: offertes vergelijken op het vlak van prijs, technologie, service, dienst na verkoop en accessoires. Alleen met leveranciers van toestellen die als beste uit de bus kwamen, sloten we een overeenkomst. Alle toestellen zijn door ASTRID gevalideerd en alle leveranciers bieden een verkoopservice en dienst na verkoop in België.


Nieuwigheid 1: minicompetitie
Een belangrijke vernieuwing is de invoering van een minicompetitie. Wil je als gebruiker apparatuur bestellen, dan dien je een offerte aan te vragen bij alle geselecteerde leveranciers voor een bepaald perceel. Deze nieuwe maatregel, bevordert de concurrentie. Ze geeft leveranciers de kans scherpe prijzen en voorwaarden aan te bieden. En dat is natuurlijk alleen maar in jouw voordeel. Of dat extra werk vraagt? Nee, want ASTRID stelde een kant-en-klaar offerteformulier op. Gewoon invullen en indienen via het e-Procurement-platform. Extra voordeel: geen geploeter meer in ellenlange, complexe prijslijsten.

Nieuwigheid 2: vereenvoudiging van percelen
Een tweede vernieuwing is het aantal percelen. Dat brachten we terug van 9 naar 4. Perceel 1 omvat de pagers, perceel 2 de draagbare radio’s, perceel 3 de robuuste radio’s en perceel 4 de voertuigradio’s. Eenvoudiger kan het niet. De volledige raamovereenkomst kan je terugvinden via de volgende link:

Raamovereenkomst


Van één ding mag je zeker zijn: we blijven investeren in ons TETRA-radionetwerk, dat zeker tot 2030 actief blijft.

Weloverwogen keuze voor de beste leverancier
De radio’s en pagers in de raamovereenkomst worden geanalyseerd op basis van drie criteria: prijs, kwaliteit en leveringstermijn. De prijs en de kwaliteit wegen elk voor 40% mee in de beoordeling, de leveringstermijn voor 20%. Door deze factoren mee te nemen in de beoordeling, kunt u als eindgebruiker een weloverwogen keuze maken voor de beste leverancier.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.